keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Yli 1000 eroa päivässä

Yli 1000 erosi kirkosta eroakirkosta.fi-palvelun kautta 31.12. ja 30.12. erosi 924.

Eroakirkosta.fin päiväraportti tunneittain.

Graafinen päivän kuvaaja löytyy osoitteesta http://mpolla.net/eroakirkosta.fi/tanaan.html

Usein kysyttyjä kysymyksiä kirkosta eroamiseen liittyen:
http://www.eroakirkosta.fi/eroakirkosta/faq




Kirkon TV-mainos

Saapas nähdä koska tämä tulee TV:stä.



TV-mainoksella luvut nousuun?

maanantai 15. joulukuuta 2008

ET-opetus

Eroakirkosta.fi-palvelun taustavoimat ovat tuottaneet uuden sivuston, jonka tarkoitus on tarjota tietoa ja vaihtoehtoa koulun uskonnonopetukselle.

Sivuston on toteuttanut Vakaumusten tasa-arvo VATA ry yhteistyössä Tampereen vapaa-ajattelijat ry:n kanssa.

Tampereen vapaa-ajattelijoiden mukaan projektin tarkoitus on tehdä elämänkatsomustiedon oppiainetta tunnetuksi ja kasvattaa oppilasmääriä.

Eli siis lyhyesti sanottuna edistää kirkosta eroon pääsyä. Mielenkiinnolla jäämme seuraamaan mitä muuta on tulossa kirkon vastaisessa markkinoinnissa.

lauantai 6. joulukuuta 2008

Eroakirkosta.fi - tiedotteita

Tiedote 21.11.2008
"Eroamistahti on kasvanut tänä vuonna noin 30% viime vuoteen verrattuna."
"Kirkon jäsenmäärä tulee puolittumaan seuraavan 30 vuoden aikana"

Tästä voisi ennustaa siis, että kirkkoon kuuluvat jäävät vähemmistöksi jo varsin pian. Saattaa olla, että erotahti kiihtyy varsin voimakkaasti taloudellisessa alamäessä, joka on menossa tällä hetkellä. Onhan kirkosta eroaminen varsin helppo tapa säästää perheessä jopa yli 1000 euroa vuodessa. ( Esimerkiksi veroprosentti on Hollolassa 1,75 %. Kirkollisveroa 66000 euroa vuodessa ansaitseva perhe maksaa 1 061,86 € vuodessa. )

Tiedote 24.11.2008
"Tänä vuonna on kirkosta eronnut eroakirkosta.fi -palvelun kautta yli 38 000 kirkon jäsentä. Tämä on enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä."

Vaikka kirkosta erotaan kiihtyvällä tahdilla, ei juurikaan ole näkynyt laskelmia tai tilastoja siitä, että kirkkoon liitytään myös entistä vähemmän. Siis vauvana ei enää kastetakaan kaikkia kirkon jäseniksi. Myös ulkomailta muuttavat muiden uskontokuntien jäsenet tai uskonnottomat oletettavasti harvoin liittyvät kirkon jäseniksi. Kirkonjäsenten koko Suomen asukasmäärästä siis pienenee vauhdilla, mutta esimerkiksi suuri maahanmuuttajien määrä ja heidän lapsensa saattavat saada myös vauhtia kokonaisosuuden pienentymiseen.