sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Paavin lausunto paheksutti

Ranskassa protestoitiin kondomein paavia vastaan, kertoo Hs.fi.


"Ranskalaispoliitikot yli puoluerajojen ovat arvostelleet paavin tiistaista kommenttia, jonka mukaan kondomit vain vaikeuttavat Afrikan taistelua aidsia vastaan. Ranskalaisista suuri osa on katolisia, mutta paavin suosio on viime aikoina laskenut maassa rajusti."


Euroopan sivistysmaissa kirkolliset johtajat ovat pulassa tiedottamisen ja mielipiteiden takia. Jos lausunto on raamatun mukainen, niin valtaosa paheksuu tätä. Jos taas lausunto onkin raamatun vastainen, mutta nykyaikaisen tieteen tietämyksen mukainen, niin uskonnolliset jäsenet nostavat suuren hälyn. Monet raamatun perusasioista on selkeästi maalaisjärjen ja tieteen tietämyksen mukaan epätosia, voisiko kirkko hylätä perusopitkin ja jatkaa hyväntekeväisyysjärjestönä tai pitää kiinni uskonnollisuudesta, mutta todeta että raamattua ei pidä ottaa kirjaimellisesti?

Jos suuri osa väestöstä ja huippupoliitikoista paheksuu paavin lausuntoja, niin miksi ihmiset sitten yhä kannattavat jäsenyydellään uskonnollista järjestöä? Jos poliittisen järjestön johto jatkuvasti olisi samassa asemassa, niin pian vaadittaisiin johdon eroa tai erottaisiin puolueesta.

sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Jumalaton bussikampanja Suomeen

Jo jonkin aikaa maailmalla levinnyt bussikampanja tuli Suomeen.

Uskomaton.fi-sivusto on avattu kampanjaan tarvittavien varojen keräämiseksi.

Kampanjaan on nähtävästi valittu jokseenkin suora käännös alkuperäisestä englanninkielisestä mainoksesta.

Jumalaa tuskin on olemassa.
Lopeta siis murehtiminen ja nauti elämästä.



Sanoma on vastaus uskonnolliseen kampanjaan, jossa peloteltiin helvettiin joutumisesta.

sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Piispan palkka

Björkstrand Gustav, Porvoon uusi piispa, 151 310
Heikka Mikko, Espoon piispa, 111 183
Huotari Voitto, Mikkelin piispa, 95 811
Huovinen Eero, Helsingin piispa, 113 360
Mäkinen Kari, Turun piispa, 101 492
Paarma Jukka, arkkipiispa, 137 880
Peura Simo, Lapuan piispa, 99 978
Pihkala Juha, Tampereen piispa, 104 252
Riekkinen Wille, Kuopion piispa, 102 258
Salmi Samuel, Oulun piispa, 100 221

10 piispan palkka yhteensä 1 117 745 euroa
Pakolliset työnantajamaksut *) 300 000
Yhteensä 1 417 745

Lähde: Vuoden 2007 verotulot, Iltasanomat

*) Arvio: Muun muassa työnantajan sosiaaliturvamaksu, lakisääteinen tapaturmavakuutusmaksu, työttömyysvakuutusmaksut, mahdollinen ryhmähenkivakuutusmaksu.

Pelkästään 10 piispan palkkoihin tarvitaan siis noin 7900 kirkon jäsentä maksamaan kirkollisveroa vuoden ajan. (Maksettavan kirkollisveron ollessa n. 180 euroa vuodessa.)

lauantai 7. maaliskuuta 2009

Lait ei koske kirkkoa

Kiista 9-vuotiaalle tytölle tehdystä abortista aiheuttaa kitkaa hallituksen ja katolisen kirkon välillä Brasiliassa. Paikallinen arkkipiispa Jose Cardoso Sobrinho tuomitsi tytön äidin ja abortissa auttaneet lääkärit ekskommunikaatioon sillä perusteella, että Jumalan lait ovat kaikkien maallisten lakien yläpuolella.

Brasilian lakien mukaan abortti on sallittu raiskaustapauksissa ja silloin, kun raskaus asettaa äidin vaaraan. Lääkärien mukaan yhdeksänvuotiaan tapaus täytti molemmat tunnusmerkit.

Siis Jumalan lait ovat kaikkien maallisten lakien yläpuolella, niinkö? Mikään rangaistushan tuo ekskommunikaatio ei ole, ellei kyseiset henkilöt ole uskovaisia. Mutta mistä ihmeestä piispat ja muut kirkon työntekijät keksivät, että heitä ei lait koske. Aivan vastaavaa löytyy myös Suomesta. Esimerkiksi osa papeista on täällä sitä mieltä, että heitä ei koske työsopimukset ja työlait, kun kyseessä on vaikkapa naisen kanssa työskentely.

Kuinka typerältä kuulostaa väitös, että minua ei mitkään lait koske, koska Möhköfantin minulle ilmoittamat lait ovat kaikkien lakien yläpuolella, myös Jumalan lakien? Tai voiko skientologian kannattajat tehdä ihan mitä tahansa, koska lait ei heitä koske?

Mistä nämä "Jumalan lait" tulevat, muualta kuin mielikuvituksesta?

keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Avaruudessa elämää todennäköisemmin kuin kirkon suosio kasvaa

On todennäköisempää, että 20 vuoden kuluttua avaruudesta löytyy elämää kuin, että kirkon suosio Suomessa kasvaa. Näin kertoo juuri ilmestynyt City-lehden tilaama kyselytutkimus. Selvästi yli puolet vastaajista oli sitä mieltä, että kirkko pitäisi irrottaa valtiosta. Kyselyyn osallistui 3000 ihmistä ikäryhmästä 15-34-vuotiaat.

Eroakirkosta.fi-palvelun kautta on eronnut 147844 henkilöä tähän päivään mennessä. Saapa nähdä kiinnostaako kohta tuleva 150 000 eroajan rajapyykki mediaa millään tavalla.

maanantai 2. maaliskuuta 2009

Imatran kirkkoherra



Kuva: Olli Aalto ja piispa Voitto Huotari tiedotustilaisuudessa. Oikealla "Marja-Sisko" Olli Aalto.
Uutisten mukaan Imatran kirkkoherra ei kadu julkituloaan.

Aalto kertoi tietävänsä Suomesta kolme muuta pappia, jotka pohtivat kohdallaan sukupuolenkorjausta.

- Hänen pappeutensa säilyy, eikä virasta erottamisesta keskustella.

Tuleeko kirkkoherrasta kirkkorouva? Entä jos nuo kolme pappiakin vaihtaa sukupuolta, tuleeko niistä naispappeja vai mies-nais-pappeja. Mahtaako naispappien kanssa työstä kieltäytyvät työskennellä näiden henkilöiden kanssa lainkaan?

Toukokuussa selviää tuleeko kirkkoherra Olli Aalto saamaan hakemansa kirkkoneuvoksen viran. Jotenkin tuntuu, että todennäköisesti ei. Siitä saattaisi seurata ennennäkemätön eroaalto kirkosta. Toisaalta varmasti tullaan tarkkaan seuraamaan, onko häntä syrjitty pelkästään sukupuolen perusteella.
Kirkolle tämän asian uutisissa oleminen varmasti maksaa paljon eroavien jäsenten myötä, mutta toivottavasti tällä on positiivinen vaikutus yleiseen ymmärtämiseen ihmisten erilaisuuteen ja suvaitsevaisuuteen.

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Kirkolle lisää verotuloja?

Arkkipiispa Jukka Paarma ehdottaa, että evankelisluterilaisen kirkon osuutta yhteisöverosta nostettaisiin. Tämä uutinen piispan kommentista mm hs.fin etusivulla sai nähtävästi kirkosta eroamisen tuplaantumaan edellisiin päiviin verrattuna.
Helsingin Sanomien keskustelupalsta keräsi aiheesta noin 300 viestiä jo samana päivänä.

Kirkon kokonaistulos vuodelta 2007: 107 milj. euroa josta YLIJÄÄMÄÄ 45 milj. euroa. Kirkon varallisuuden tasearvo oli noin kolme miljardia, josta likvidejä kassavaroja oli noin 800 miljoonaa.

"Kun raha kirstuun kilahtaa niin sielu taivaaseen vilahtaa"

Piispan palkka on muuten 100 000 euroa vuodessa. Kun suuryritystenkin johtajat vähentävät vapaaehtoisesti palkkojaan, voisiko jättituloinen piispa tehdä saman? Se olisi kristillistäkin.

Nyt Kirkko Oy:n toimitusjohtaja hamuaa lisää varoja jo pulleaan firman taseeseen!?

Kirkko vain itse aiheuttaa omilla toimillaan suurimman jäsenmäärän kadon.