perjantai 4. joulukuuta 2009

Kirkosta eroamiset jatkuvat

Eroakirkosta.fi -palvelun mukaan sen kautta on eronnut tänä vuonna jo yli 30 000 henkilöä. Kirkosta voi myös erota muuta kautta, kuten käymällä itse maistraatissa/kirkkoherranvirastossa. Muita kautta eronneiden määrä selviää vasta seuraavana vuonna, kun kirkko julkistaa vuodenvaihteessa olleen jäsenmääränsä. Arvioiden mukaan yli 90% eroajista käyttää eroakirkosta.fi-palvelua.

Evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluvien osuus koko kansasta putosi marraskuussa alle 80%, kertoo palvelun tiedote. Suurissa kaupungeissa erotaan eniten, mutta jonkinlaisen tilastoihmeen tekee Imatra, jossa eromäärä tulee olemaan jopa yli 50% viime vuoteen verrattuna. Nähtävästi Imatran kirkkoherran sukupuolenvaidos ja töihinpaluu innoitti ihmisiä eroamaan kyseisellä paikkakunnalla.

Eroakirkosta.fi -palvelun tilastojen mukaan Paltamossa erottiin loka-marraskuussa väkilukuun suhteutettuna toiseksi eniten koko maassa. Edelle kiri vain Imatra. Paltamon seurakunta nosti kirkollisveroa, mutta eroakirkosta.fi -palvelun mukaan se ei selitä kaikkea. En usko pelkästään veroprosentin vaikuttaneen, arvelee tiedottaja Jori Mäntysalo.

Ei kommentteja: