maanantai 25. elokuuta 2008

Syitä

Stabu.netistä poimittuja syitä kirkosta eroamiseen. Vieläkin sivun otsikko on 100 syytä erota kirkosta, mutta 2005 vuonna tehty viimeisin päivitys sivuun jättää sata syytä täyttämättä.
Useita syitä on merkitty poistettavaksi tai korjattavaksi.

Monia toki hyviä syitä löytyy:
- Jollet usko kirkon oppeihin, et välitä kirkon opeista, et tunne kirkon oppeja tai olet jopa sen opetuksia vastaan, sinun ei tule kuulua kirkkoon.

- Kuulumalla kirkkoon tuet myös heidän harjoittamaansa lähetystyötä (= kristinuskoon käännyttämistä), mikä tuskin tukee näkemyksiäsi.

- Verotuksellinen rasite voi olla huomattava, jopa etelänmatkan verran vuodessa.Monet vähätuloiset valittavat, että ei ole rahaa edes leipään, kuitenkin tulee maksetuksi kirkolle monta kymmentä euroa joka kuukausi.

- Kirkko on kaksinaismoraalinen järjestö. Toisaalta se saarnaa armosta, mutta kuitenkin taistelee tasa-arvon toteutumista vastaan.

- Kirkko käyttäytyy nykyään kuin liiketoimintaa harjoittava yritys, tosin yrityksistä poiketen se ei maksa veroja ja harjoittaa kannattamatonta liiketoimintaa.

- Kirkolla on asiantuntijoita useissa valtion päättävissä elimissä, jopa sellaisissa, joiden toiminnan kanssa kirkolla ei ole mitään tekemistä.

- Uskonnonopetuksessa kuuden ensimmäisen luokan ajan opetetaan lähinnä raamatun tarinoita ulkoa. Opetus ei ole objektiivista ja sen ainut tarkoitus on luoda sisäänrakennettu pohja kirkollisen sanoman hyväksymiselle.

Tähän väliin ote: Suomen perustuslaki 11 §
Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen.

Eikö Isä meidän -rukouksen ja vaikkapa 10 käskyn ulkoa opettelu ja luokassa ääneen lukeminen ole uskonnon harjoittamista?

- Eroamalla kirkosta annat tuleville sukupolville paremman mahdollisuuden oman maailmankuvan ja uskonnon valintaan.

- Suomalaisissa kouluissa ei ole kunnollista saatikka pakollista seksuaalivalistusta. Vaikka syy tähän on virallisesti resurssipula, on myös uskonnollisilla piireillä vaikutus asiaan. Kirkolliset piirit pitävät uskonnonopetusta arvoasemassa arvaamattomassa ja pitävät aktiivista seksuaalisuutta edelleen syntisenä. Puutteellinen sukupuolivalistus lisää sukupuolisairauksien leviämistä sekä ei-toivottuja raskauksia.

- Sen sijaan että kirkko voisi julkisesti hyväksyä ja tunnustaa homoseksuaalisuuden, se tarjoaa näille yksilöille "sielunhoitoa". Kirkon työntekijät eivät vieläkään saa solmia parisuhteita saman sukupuolen edustajan kanssa.

- Kirkko hyväksyy sisällään kultteja, kuten lestadiolaisuuden.

- Kirkko hyväksyy piireihinsä myös muslimit, hindut, ateistit ja uuspakanat; ainoana absoluuttisena liittymisehtona on veronmaksu.

- Kirkko kerää riveihinsä edelleen paljon psyykkisesti sairaita, joiden pitäisi hakeutua hoitoon, ei kirkkoon. Vaikka kirkko kykenee auttamaan monia heistä, se myös ylläpitää ongelmaa. Nykyaikainen psykologia on useasti tuominnut aktiivisen/fanaattisen jumaluskon psykiatriseksi häiriöksi.

Tähän väliin ei voi olla huomattamatta, että ei ole ihme että muun muassa skientologia-kultti tuomitseekin psykologian. Kyllä 75 miljoona vuotta vanha avaruusolento onkin vaikea hyväksyä ilman aivopesua.

- Nopein tapa nopeuttaa yhteiskunnan kehitystä on erota kirkosta. Kun riittävän moni eroaa, kirkon paine liberalisoida itseään kasvaa, ja riittävällä eroaallolla kirkko erotetaan valtiosta ja uskonnonopetus lakkautetaan.

- Jos kuulut kirkkoon huvin vuoksi, voisit yhtä hyvin erota huvin vuoksi.

- Kristinusko kaikkine kirkkoineen on historiansa aikana osoittanut olevansa vaarallisin ja epäinhimillisin laitos, joka on koskaan ollut. Kenenkään muun nimissä ei ole teloitettu yhtä montaa ihmistä kuin Jeesuksen.

Noin 1 000 000 Suomessa ei kuulu evlut-kirkkoon, kirkosta eroava ei ole yksin, eikä joudu johonkin "mitättömän pieneen vähemmistöön", niinkuin kirkossa annetaan ymmärtää.

Ei kommentteja: