lauantai 6. joulukuuta 2008

Eroakirkosta.fi - tiedotteita

Tiedote 21.11.2008
"Eroamistahti on kasvanut tänä vuonna noin 30% viime vuoteen verrattuna."
"Kirkon jäsenmäärä tulee puolittumaan seuraavan 30 vuoden aikana"

Tästä voisi ennustaa siis, että kirkkoon kuuluvat jäävät vähemmistöksi jo varsin pian. Saattaa olla, että erotahti kiihtyy varsin voimakkaasti taloudellisessa alamäessä, joka on menossa tällä hetkellä. Onhan kirkosta eroaminen varsin helppo tapa säästää perheessä jopa yli 1000 euroa vuodessa. ( Esimerkiksi veroprosentti on Hollolassa 1,75 %. Kirkollisveroa 66000 euroa vuodessa ansaitseva perhe maksaa 1 061,86 € vuodessa. )

Tiedote 24.11.2008
"Tänä vuonna on kirkosta eronnut eroakirkosta.fi -palvelun kautta yli 38 000 kirkon jäsentä. Tämä on enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä."

Vaikka kirkosta erotaan kiihtyvällä tahdilla, ei juurikaan ole näkynyt laskelmia tai tilastoja siitä, että kirkkoon liitytään myös entistä vähemmän. Siis vauvana ei enää kastetakaan kaikkia kirkon jäseniksi. Myös ulkomailta muuttavat muiden uskontokuntien jäsenet tai uskonnottomat oletettavasti harvoin liittyvät kirkon jäseniksi. Kirkonjäsenten koko Suomen asukasmäärästä siis pienenee vauhdilla, mutta esimerkiksi suuri maahanmuuttajien määrä ja heidän lapsensa saattavat saada myös vauhtia kokonaisosuuden pienentymiseen.

Ei kommentteja: