lauantai 7. maaliskuuta 2009

Lait ei koske kirkkoa

Kiista 9-vuotiaalle tytölle tehdystä abortista aiheuttaa kitkaa hallituksen ja katolisen kirkon välillä Brasiliassa. Paikallinen arkkipiispa Jose Cardoso Sobrinho tuomitsi tytön äidin ja abortissa auttaneet lääkärit ekskommunikaatioon sillä perusteella, että Jumalan lait ovat kaikkien maallisten lakien yläpuolella.

Brasilian lakien mukaan abortti on sallittu raiskaustapauksissa ja silloin, kun raskaus asettaa äidin vaaraan. Lääkärien mukaan yhdeksänvuotiaan tapaus täytti molemmat tunnusmerkit.

Siis Jumalan lait ovat kaikkien maallisten lakien yläpuolella, niinkö? Mikään rangaistushan tuo ekskommunikaatio ei ole, ellei kyseiset henkilöt ole uskovaisia. Mutta mistä ihmeestä piispat ja muut kirkon työntekijät keksivät, että heitä ei lait koske. Aivan vastaavaa löytyy myös Suomesta. Esimerkiksi osa papeista on täällä sitä mieltä, että heitä ei koske työsopimukset ja työlait, kun kyseessä on vaikkapa naisen kanssa työskentely.

Kuinka typerältä kuulostaa väitös, että minua ei mitkään lait koske, koska Möhköfantin minulle ilmoittamat lait ovat kaikkien lakien yläpuolella, myös Jumalan lakien? Tai voiko skientologian kannattajat tehdä ihan mitä tahansa, koska lait ei heitä koske?

Mistä nämä "Jumalan lait" tulevat, muualta kuin mielikuvituksesta?

Ei kommentteja: