sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Paavin lausunto paheksutti

Ranskassa protestoitiin kondomein paavia vastaan, kertoo Hs.fi.


"Ranskalaispoliitikot yli puoluerajojen ovat arvostelleet paavin tiistaista kommenttia, jonka mukaan kondomit vain vaikeuttavat Afrikan taistelua aidsia vastaan. Ranskalaisista suuri osa on katolisia, mutta paavin suosio on viime aikoina laskenut maassa rajusti."


Euroopan sivistysmaissa kirkolliset johtajat ovat pulassa tiedottamisen ja mielipiteiden takia. Jos lausunto on raamatun mukainen, niin valtaosa paheksuu tätä. Jos taas lausunto onkin raamatun vastainen, mutta nykyaikaisen tieteen tietämyksen mukainen, niin uskonnolliset jäsenet nostavat suuren hälyn. Monet raamatun perusasioista on selkeästi maalaisjärjen ja tieteen tietämyksen mukaan epätosia, voisiko kirkko hylätä perusopitkin ja jatkaa hyväntekeväisyysjärjestönä tai pitää kiinni uskonnollisuudesta, mutta todeta että raamattua ei pidä ottaa kirjaimellisesti?

Jos suuri osa väestöstä ja huippupoliitikoista paheksuu paavin lausuntoja, niin miksi ihmiset sitten yhä kannattavat jäsenyydellään uskonnollista järjestöä? Jos poliittisen järjestön johto jatkuvasti olisi samassa asemassa, niin pian vaadittaisiin johdon eroa tai erottaisiin puolueesta.

Ei kommentteja: