torstai 22. lokakuuta 2009

Homojen vihkiminen

Ruotsin evankelisluterilainen kirkko alkaa vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja. Kirkolliskokous päätti asiasta tänään. Noin 70 prosenttia kirkolliskokouksen jäsenistä hyväksyi uudistuksen. Ruotsin arkkipiispa Anders Wejryd oli helpottunut äänestyksen jälkeen.

Arkipiispa Jukka Paarma ei näe, että Suomen evankelisluterilainen kirkko seuraisi "nähtävissä olevana ajankohtana" Ruotsin esimerkkiä ja alkaisi vihkiä avioliittoon nais- ja miespareja. Me olemme tässä suhteessa kyllä aika lailla jäljessä Ruotsia sekä yhteiskunnassa että varsinkin kirkossa.

Arkkipiispa ei usko, että kovin monet kirkot seuraisivat Ruotsin esimerkkiä. Sen sijaan hän arvioi, että päätös vaikeuttaa Ruotsin kirkon yhteistyötä muiden kirkkojen kanssa.

Paarma taisi unohtaa, että avioliittolaki on muutettu sukupuolineutraaliksi ainakin Hollannissa, Belgiassa, Espanjassa, Kanadassa, Etelä-Afrikassa ja Norjassa. Maiden määrä varmasti kasvaa ajan myötä.

Toisaalta toivoisi, että niin homot kuin heterotkin jättäisivät kirkon käsitykset omaan arvoonsa ja suosisivat uskonnottomia hääseremonioita.

1 kommentti:

Senja kirjoitti...

Mulla on jonkin verran homo kavereita ja aivan ihania ihmisiä<3

Yks asia mua hämmästyttää on se miks homoseksuaalit haluu mennä naimisiin kirkossa?
Ihmiset tietää että kirkkon perusta on Raamattu (tai on oli ainakin joskus) eli se ei voi siunata homo pareja. Kylhän ne häät voi järjestää sitten jossain muuallakin?

Ja miks raamattu opettaa niin, Kaukana on syrjintä--> vaan että jokaisella ois onnellinen ja eheä elämä!!

http://www.aslan.fi/archives/48

Kristinuskossa EI oo kyse säännöoistä vaan vapaudesta olla just se kuka on:)
Me kaikki ollaan aivan mahtavia yksilöitä ja super arvokkaita sellasia!