tiistai 6. lokakuuta 2009

Kirkon jäsenmäärä

Taulukko, jossa on kirkon jäsenmäärä vuosina 2001 - 2008.


Kokonaisjäsenmäärä on siis tippunut 110 048 jäsenellä kiihtyvällä tahdilla 8 vuoden ajan. Prosentteina tämä ei ole kuitenkaan paljoa, koska jäsenmäärä on kuitenkin pitkälle yli 4 miljoonaa edelleen. Rahassa tämä saattaa kuitenkin merkitä jonkin verran kirkolle, koska euroina vaikkapa 22 000 000 menetys vuosittain (110 048 jäsentä x 200 euroa kirkollisveroa) saattaa aiheuttaa jonkinlaisia budjetointihuolia. Esimerkiksi kirkon rakennusten ylläpito maksaa kuitenkin saman, tai enemmänkin joka vuosi, vaikka maksavia jäseniä poistuisikin joukosta.

1 kommentti:

Nimimerkki kirjoitti...

Suomi24:n keskustelupalstalla esitettiin arvio, että tässä kirjoituksessa esitetty kaavio ei esitä oikeita lukuja tai palkit ovat väärän kokoisia. Tässä vastaus syytöksiin:

Kaavio ei esitä minkäänlaisia prosenttilukuja. Pystyakselilla on jäsenmäärä ja vaaka-akselilla vuosiluvut. Kaavio on tehty Excel-ohjelman oletusasetuksilla, eikä sitä ole millään tavalla muokattu Excelissä tai jälkikäteen kuvanmuokkausohjelmalla. Jäsenmäärän suuruudesta ja vuosiarvojen vähäisestä vaihtelevuudesta johtuen Excel automaattisesti jättää palkkien alaosat esittämättä. Toisin sanoen arvot alkavat luvusta 4 220 000, eikä nollasta. Tämän vuoksi prosenttien vertailu (palkkien koko toisiinsa verrattuna) ko. kaaviossa on mahdotonta.