perjantai 2. lokakuuta 2009

Ruokarukous päiväkodeissa

2.10.2009 Vapaa-ajattelijat: Ruokarukous ei kuulu päiväkoteihin

Vapaa-ajattelijain liitto on tehnyt Länsi-Suomen lääninhallitukselle kantelun päiväkodeissa ilmenneestä lasten ääneen rukoiluttamisesta. Liiton mukaan Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoen Nurmossa kunnan ja päivähoidon edustajat ovat haluttomia muuttamaan ruokarukouskäytäntöjä opetusministeriön kannasta huolimatta.

Rukoiluttaminen syrjii uskontokuntiin kuulumattomia ja vähemmistöuskontoihin kuuluvia. Tämä ei estä ketään rukoilemasta hiljaa mielessään, jos hänet on siihen kotona opetettu, toteaa Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Jussi K. Niemelä.

Ylen uutisen kommenteissa löytyy loistavia älynväläyksiä, kuten:
"Jumalan kunnioitustako ei saisi lapsille opettaa? Eikö tämä sentään ole kristitty maa!"

Vanhemmat voivat toki kertoa mitä tahansa satuja lapsilleen. Tai vaikkapa seurakunnan järjestämässä päivähoidossa voidaan opettaa kristillisiä tapoja. Kunnan tai valtion järjestämään päivähoitoon uskonnollisuus ei sovi, koska lapset voivat olla uskonnottomasta perheestä tai sitten ihan mistä tahansa muusta uskontokunnasta kuin kristinuskosta.

"Ja minun lapseni kyllä kiittää keittäjätätejä ruoasta eikä "taivaan isää""

Niin, oliskohan parempi opettaa lapsille tämäntyyppisiä hyviä tapoja.

"Erityisesti kaikki kristinuskoon liittyvä haluttaisiin kieltää ja siihen reagoidaan voimakkaasti. Entä islam tulevaisuudessa. Salliiko se "vapaa-ajattelun""

Tämä jaksaa aina hämmästyttää. Jotkut haluavat ilmeisesti pitää kynsin ja hampain kiinni kristinuskon erityisasemasta, koska pelkäävät että islam tulee tilalle. Sillä ei ole merkitystä onko Jeesusta tai Jumalaa oikeasti olemassa, mutta islamille ei saa antaa minkäänlaista tilaa.

Ei kommentteja: